Ulaşım

Intel ve Toyota’dan araç içi bilgi ve eğlence sistemleri için ortak girişim

Intel ve Toyota, gelecek nesil araç içi bilgi ve eğlence sistemleri geliştirmek amacıyla bir ortak girişim kurduklarını duyurdu. Bu ortaklık mobil cihazları otomobile bağlama, içinde dokunma, ses ve hareket tabanlı kontrollerin de bulunduğu kullanıcı etkileşim yöntemleri geliştirmeye odaklanacak.

Ortaklıkla ilgili olarak konuşan Intel Otomotiv Çözümler Bölümü Genel Yöneticisi Staci Palmer, Intel’in yıllardır ağa bağlı otomobiller için araştırmalar yürüttüğünü ve Toyota’nın desteği sayesinde bu araştırmaların sürücü ve yolculara çeşitli yönlerden avantajlar sağlayacak geliştirilmiş servislere dönüştürülebileceğini dile getirdi. Intel’in amacı Atom işlemci ailesini geleceğini araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine entegre etmek. Toyota ise kendi araçlarında yer vereceği en iyi mobil entegrasyon platformunun ortaya çıkmasını sağlamak istiyor. Böylelikle kendi otomobillerini diğerlerinden farklılaştırmayı amaçlıyor.

Akıllı telefonlar ve tabletlerden sonra, mobil teknolojilerde üçüncü rekabet alanı otomobiller olacak gibi görünüyor. Microsoft, Nokia ve diğer büyüklerin bu alandaki çalışmalarını takip ediyoruz.

İlgili – Intel

İLGİLİ HABERLER