Teknoloji

Intel ve Streamlabs ile Twitch için mini PC’ler tasarlıyor

Simply NUC Easy Cast

Twitch yayıncıları için Open Brodcaster Software (OBS) adlı yazılımı ve çeşitli araçları geliştirmekte uzmanlaşan bir şirket olan Streamlabs, Intel ile birlikte canlı yayın odaklı PC’ler geliştireceklerini duyurdu.

VentureBeat‘in haberine göre, iki şirket birlikte çalışarak Intel CPU’larını Shuttle, Simply NUC, Zotac ve Acer gibi üçüncü taraf donanım üreticilerinin cihazlarına yerleştirecek. Bu cihazlar kutudan çıktığı andan itibaren saniyede 60 kare hızında 1080p yayına hazır olacak. Streamlabs’in OBS yazılımı da ön yüklü olarak sunulacak.

Her bir donanım iş ortağı kendi mini PC versiyonunu, ufak tefek farklılıklarla sunuyor. Simply NUC‘un EasyCast cihazı 10 cm x 10 cm boyutlarında bir alana sahip, içinde Core i5-7300U vPro işlemci barındırıyor. Bu kutu servis biçiminde cihaz modeli kapsamında, aylık 29 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Üstelik bu cihaz iş ortaklığının ilk resmi ürünü niteliğini de taşıyor. 8 GB RAM’li cihazda 256 GB dahili hafıza da yer alıyor.

shuttle canlı yayın
Shuttle canlı yayın kurulumu

Bu sonbaharda çıkması planlanan Broadcast PC ile birlikte Shuttle da bir canlı yayın paketi sunacak. Bunun içinde web kamerası, USB mikrofon, kulaklık, oyun klavyesi ve fare bulunacak. 14 cm x 14 cm’lik alana sahip bu PC de Intel Core i5 işlemci içerecek. Bu, bir oyun konsoluna veya ayrı bir PC’ye bağlanarak anında canlı yayın yapabilecek.

Zotac ZBOX MI553B
Zotac ZBOX MI553B

Zotac‘in ZBOX MI553B Series ürünü de gelecek yılın başlarında çıkacak. Bu makinede de Streamlabs’in OBS yazılımı yüklü olacak. Acer da kendi PC’si için çalışıyor. Konsept ürünü de dün ABD’nin San Jose şehrinde başlayan TwitchCon etkinliğinde sergiliyor.

İLGİLİ HABERLER