Manşetler

Intel Vaunt akıllı gözlükler retinal yansıtma yapıyor, hareketle kontrol ediliyor

intel vauntIntel, Vaunt adını verdiği yeni akıllı gözlüklerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Vaunt retinal yansıtma ve hareket kontrolleri gibi özelliklerle birlikte sunuluyor. The Verge sitesi bu akıllı gözlükleri ilk inceleyen yayın organı olma unvanını elde etti. Sitenin belirttiğine göre, normal gözlüklerle aynı biçimdeki bu gözlükler plastikten yapılmış, dolayısıyla sadece 50 gram gibi düşük bir ağırlığa sahip.

Gözlükler reçeteli lensli veya lenssiz olarak kullanılabiliyor. Ayrıca üstünde kamera bulunmuyor. Dışarıdan herhangi bir sıradan gözlük gibi görünse de, içinde düşük güçlü bir lazer, işlemci, ivmeölçer, Bluetooth yongası ve pusula bulunuyor. Düşük güçlü lazer kırmızı ışık yayıyor, göze 400 x 150 piksel çözünürlükte monokrom görüntü yansıtıyor.

Intel, bu görüntü sayesinde bir kişinin doğum gününü öğrenebileceğinizi, telefondan bildirimleri alabileceğinizi söylüyor. Ayrıca bu gözlük mevcut durumunuzu algılayabiliyor ve buna bağlı tavsiyeler sunabiliyor. Örneğin mutfaktaysanız, size yemek tarifleri gösterecek. Lazeri gözünüze doğrulttuğu için, görüntü sürekli odak noktanızda kalıyor, net biçimde görünüyor. Şirket, gelecek modellerde mikrofon bulunacağını, Alexa veya Siri gibi akıllı asistanlara da erişilebileceğini söylüyor. Ancak ilk nesil gözlükler sadece baş sallama hareketi gibi jestlerle kontrol edilebilecek.

Intel’in bu gözlükleri ne zaman piyasaya sunmayı planladığı henüz bilinmiyor. Ancak bu yıl içinde geliştiriciler için “erken erişim programının” açılması planlanıyor. Proje henüz erken gelişim safhasında olduğu için, gözlüklerin piyasaya sunulup sunulmayacağı hakkında kesin bir söz söylemek mümkün olmuyor.

İLGİLİ HABERLER