Teknoloji

Intel ultrabook fiyatlarını 700$ seviyesine çekmeyi planlıyor, 75 yeni model yolda

CES 2012’de yaklaşık 50 kadar yeni ultrabook tasarımının ön gösterimini yapan Intel şimdi de önümüzdeki aylarda 75 yeni ürünü göreceğimizin işaretini verdi. Gelecek dizüstü bilgisayar stratejisi konusunda bir hayli iddialı olan şirket önümüzdeki eylül ayında, yeni eğitim döneminin başlayacağı zamana denk gelecek şekilde ultrabook fiyatlarını daha da aşağı çekmeyi de hedefliyor. Yılın ikinci yarısında ultrabook fiyatlarının 700$ seviyesine gerilediğini görebiliriz.

Aslında ultrabook’ların çıkış noktasında agresif fiyatlandırma gibi bir plan yoktu, ancak görünen o ki, yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağımız ARM tabanlı Windows 8 cihazları Intel üzerinde bir baskı oluşturmaya başlamış. Çeşitli OEM’lerin geliştirdiği farklı ultrabook tasarımlarının yanı sıra dokunmatik ekran barındıran, döndürülebilir ekranı sayesinde hem dizüstü bilgisayar hem de tablet gibi kullanılan ultrabook tasarımlarını görmemiz kuvvetle muhtemel. Şu sıralar ortam biraz durgun gibi, ancak bu ay sonunda beklenen ilk Ivy Bridge yongaların ardından yeni ultrabook modellerini de yavaş yavaş görmeye başlayacağımızı düşünüyoruz.

Intel, ultrabook’ların tüketicilere düzgün ve tutarlı bir deneyim yaşatmasını amaçlıyor. Şirketin yöneticilerinden Kirk Skaugen bunu dile getirirken inceliğe de vurgu yapmış: “Eğer çok kalın olursa, ona bir ultrabook denemez.”

İlgili – PC World
İlgili – Intel

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER