Teknoloji

Intel Thunderbolt portunu 2012’de Apple bilgisayarlarının ötesine taşıyacak

img_0010

Intel’in, Apple ile birlikte geliştirdiği ve 2011 model Mac bilgisayarlarında görmeye başladığımız Thunderbolt portunu aralarında ASUS, Acer, Gigabyte ve Sony’nin de bulunduğu bazı üreticilerin modellerine getirmeyi planladığı söyleniyor. Söz konusu planın Nisan 2012’de hayata geçmesi muhtemel.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Thunderbolt portları şu an için sadece MacBook Air, iMac ve MacBook Pro modellerinde yer alıyor. Sony’nin de bu teknolojiyi farklı bir şekilde ürünlerine eklemek istediği konuşulmuştu. Son dedikodu ise Thunderbolt standardının son hâlinin Intel’in 22 nm Ivy Bridge işlemcilerinin çıktığı ayda meyvesini vereceği ve ilgili yongasetlerin de pazara gireceği şeklinde. Bu dedikodu gerçeğe dönüşse bile Thunderbolt’un Ivy Bridge yongasetine eklenmesi gibi bir anlam çıkarmamak gerek. Aslında Intel’in AnandTech sitesine verdiği bilgi de bunun olmayacağı şeklinde.

Ne var ki, Intel’in Ivy Bridge platformunda rakip USB 3.0 standardını destekleyeceğini göz önünde bulundurursak, kendi eliyle geliştirdiği bir bağlantı yöntemini de desteklenenler arasına eklemesini bekleyebiliriz. Herhalde kendi elleriyle geliştirdiği bir çözümü kendi elleriyle batıracak değildir.

İlgili – DigiTimes
İlgili – AnandTech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER