Teknoloji

Intel Thunderbolt geliştirme araçlarını bu çeyrekte kullanıma sunacak

Intel ve Apple Thunderbolt arayüzünü 2011 model MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar ile birlikte ilk kez görücüye çıkardı. Her ne kadar ortalıkta bu yeni arayüzü destekleyen pek cihaz olmasa da, bu durum eninde sonunda değişecek. Birçok büyük şirket Thunderbolt arayüzünü desteklemek için çalışma yapıyor, örneğin Canon’un DSLR makinelerinde bu arayüzü destekleyeceği söyleniyor.

Intel’in yapmış olduğu bir açıklama ise Thunderbolt destekli daha fazla cihazın geleceği anlamına geliyor. Thunderbolt’a özel geliştirici araçlarının içinde bulunduğumuz çeyrek içinde çıkacağı şirket tarafından duyuruldu. Söz konusu araçlar şirketlerin Thunderbolt’a uygun şekilde çevre birim cihazı veya cihaz geliştirmesine yardımcı olacak ve ürünlerinin piyasaya daha çabuk girmesini sağlayacak.

Thunderbolt teknolojisi 10 Gbps’ye kadar hız desteği sunuyor, bu da büyük miktarda verilerin transferi için elverişli bir yol olduğu anlamına geliyor. Örneğin, tam uzunluktaki bir HD filmini 30 saniyenin altında gibi kısa bir sürede Thunderbolt üzerinden transfer etmek mümkün. Thunderbolt arayüzü PCI Express ve DisplayPort protokollerini de destekliyor, bu da bir Thunderbolt portunun birkaç farklı arayüz ihtiyacını birden gördüğü anlamına geliyor. Thunderbolt teknolojisini destekleyenler arasında Apple, Canon, Sony, LaCie ve Western Digital gibi tanınmış markalar bulunuyor.

İlgili – PC World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER