Teknoloji

Intel Thunderbolt 3’e uyarladığı USB-C’nin geleceğin konnektörü olduğunu kabul etti

intel-usb-c-thunderbolt-020615-1

Apple ve Google’ın yeni bilgisayarlarıyla USB-C konnektörüne sıcak bir merhaba demiş; bu sıcak merhaba hızıyla ön plana çıkan, ancak arzulanan kullanım oranına kavuşamayan Thunderbolt standardının akıbetinin sorgulanmasına neden olmuştu. Thunderbolt’un geliştiricisi Intel, bu sorunun cevabını fazla gecikmeden verdi. Mağlup edemediği düşmanının safına geçmeyi tercih eden Intel, Thunderbolt 3’ün USB-C tipi konnektör ile birlikte geleceğini açıkladı.

Intel’in Thunderbolt’u USB-C’ye uyumlu hâle getirme kararı, cihazlarda kullanılan girişlerin tek tipleştirilmesi açısından önem taşıyor. Ancak bu kararın kısa vadede kafa karışıklığına yol açabileceğini de unutmamak gerekiyor. Bir Thunderbolt 3 kablosu mevcut USB-C kabloları gibi gözükecek, aynı güç ve veri transferlerini destekleyecek. Ancak aynı zamanda Thunderbolt modunda 40 Gbps’lik işlem hacmi de bu kablo sayesinde gerçekleştirilebilecek. Thunderbolt elektronik devreleri doğrudan kablonun kendisine entegre ettiği için sıradan USB-C kablolarının erişemediği transfer hızlarına erişebiliyor.

intel-usb-c-thunderbolt-020615-2

Mevcut Thunderbolt ve Thunderbolt 2 aksesuarları ve kabloları, bir adaptör yardımıyla Thunderbolt 3 ile uyumlu hâle getirilebilecek. Intel Thunderbolt 3 ürünlerinin yıl sonunda satışa sunulmasını ve 2016 itibarıyla ivme kazanmasını bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER