Ulaşım

Intel sürücüsüz otomobil gelişimi 250 milyon dolar harcayacak

intel 7nm

intel surucusuz otomobilIntel CEO’su Brian Krzanich, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yaptığı konuşmada şirketinin önümüzdeki iki yıllık dönemde otonom taşıtların gelişimi için 250 milyon dolar harcayacağını açıkladı. Oldukça yüklü olan bu yatırım miktarı, Intel’in otomobillerin geleceğinde önemli bir rol oynamaya ne denli hevesli olduğunu gösteriyor.

Ancak yapılacak bu harcama şirketin kendi sürücüsüz otomobil filosunu oluşturacağı anlamına gelmiyor. Bir otomobili baştan sona üretme sürecinin oldukça karmaşık ve pahalı olduğunu unutmamak gerekiyor. Intel sürücüsüz otomobil konusunda daha çok arka plandaki yürütücü teknolojiyi oluşturmak ve geliştirmekle ilgileniyor.

Intel’den konuya ilişkin olarak yayınlanan açıklamada, gerçekleştirilecek yatırım sayesinde yeni nesil bağlantının, iletişimin, bağlamsal farkındalığın, güvenliğin, emniyetin ve daha pek çok şeyin sınırlarının zorlanacağı belirtildi. Intel, BMW gibi şirketlerin sürücüsüz otomobillerinin ihtiyaç duydukları veriyi işleyen şirket olmayı istiyor. Alman otomotiv devi, daha önce yaptığı açıklamada Intel ve İsrailli sensör üreticisi Mobileye ile işbirliği içinde olduğunu duyurmuştu. BMW, 2021 itibarıyla sürücüsüz otomobillerini yollara çıkarmayı amaçlıyor.

Intel’in sürücüsüz otomobillerle ilgili yaptığı açıklamalarda “tam” ibaresinin varlığı dikkat çekiyor. Halihazırda Tesla ve GM gibi üreticiler tarafından üretilen otomobillerde dinamik hız kontrolü ve şerit asistanı gibi yarı otonom destek sistemleri bulunuyor. Ancak Google’ın geliştirdiğine benzer tam teşekküllü otonom sürüş sistemleri, herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan otomobilin belirlenen hedefe gitmesini sağlıyor. Intel de Google’ınkine benzer otonom sürüş teknolojilerinin gelişimine katkı sağlamak istiyor.

Intel sürücüsüz otomobil pazarına yatırım yapan tek teknoloji şirketi değil

Intel sürücüsüz otomobil pazarına ciddi anlamda yatırım yapan yegane teknoloji şirketi değil. Nvidia ve Baidu gibi şirketler de sürücüsüz otomobillerin potansiyelini şimdiden farketmiş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER