Ulaşım

Intel sürücüsüz otomobil testlerini 100 araçlık filosuyla gerçekleştirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel surucusuz otomobilIntel sürücüsüz otomobil çalışmalarında gaza basıyor. İşlemci üreticisinin kısa süre önce resmen sahibi olduğu Mobileye, 100 veya daha fazla araçtan oluşan bir filoyla otonom sürüş teknolojisini test edeceğini açıkladı. Şirket testlerini ana vatanı İsrail’in yanı sıra Avrupa ve ABD’de gerçekleştirecek.

Test edilecek otomobillerde Mobileye’ın sensör, harita ve sürüş teknolojisiyle Intel’in bilişim platformları, veri merkezi teknolojisi ve 5G kablosuz bağlantısı bir arada olacak. Dördüncü seviyede otonomi sağlamak için çalışan Intel, teknolojisini tek bir otomobil üreticisine özgü kılmayacak. Gerçek bir deney yapmanın yanı sıra konsepti satabilmek de Intel’in öncelikleri arasında yer alıyor.

Intel’in filosu potansiyel müşterilere sürücüsüz otomobillerin gerçek dünyada karşılaşılabilecek durumlar karşısında neler yapabileceğini gösterecek. Harita ve güvenlik özelliklerini de test edecek olan şirket, düzenleyicilerle gerçekleştireceği temaslar için daha somut veriler elde edecek. Sürücüsüz otomobil teknolojisinin tüm dünyada çalışabileceğini göstermek isteyen Intel, formülünü şirketlerin istekleri doğrultusunda gözden geçirebileceği mesajını da verecek.

Intel sürücüsüz otomobil filosunu 2017 bitmeden yollara çıkaracak

Bu çalışmaların meyvelerinin alındığını görmek içinse biraz beklemek gerekiyor. Sürücüsüz otomobil testlerine 2017 bitmeden başlamayı planlayan şirket, filodaki araç sayısının 100’e yükselmesinin ise zaman alacağını belirtiyor. Intel’in teknolojisini satın alan şirketlerin bu teknolojiyi kendi araçlarına yerleştirmesi de bir süreç gerektiriyor. Yine de, Intel’in çalışmaları otonom sürüş teknolojisinin gelişimi ve yaygınlaşması açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER