Teknoloji

Intel sunucu işlemcileriyle ilgili yol haritasını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM ve AMD, mikro sunucu pazarında Intel’i kendilerine hedef olarak seçmiş gibi görünüyor, ancak Intel’in internette yayınladığı bir yol haritası bu iki şirketin planlarının tutmayabileceğini düşündürüyor. Intel’in 45W altı TDP değerine sahip iki yeni Xeon yongasının çoktan üretime girdiği haritada dikkat çekerken bunun yanında daha uygun fiyatlı Sandy Bridge tabanlı CPU’ların bu yıl içinde, sunuculara özel Atom işlemcilerin de 2012 içinde çıkması bekleniyor.

Sırasıyla dört ve iki çekirdek barındıran, Xeon E3-1260L işlemcisi 45 W’lık, Xeon E3-1220L ise 20 W’lık TDP değerine sahip. Dört çekirdekli işlemci 2.4 GHz çalışma frekansına sahip, ancak Turbo hız aşırtma yöntemiyle çalışma frekansı 3.3 GHz’e kadar yükseltilebiliyor. Normalde 2.2 GHz’lik çalışma frekansına sahip olan çift çekirdekli işlemcinin hızı ise 3.4 GHz’e aşırtılabiliyor. Intel’in diğer Xeon işlemcileri gibi bu işlemciler de 32 GB’ye kadar bellek desteğine sahip.

Sandy Bridge modeli ise daha ilginç gibi görünüyor. Bu yılın ikinci yarısında çıkması beklenen bu yeni işlemci 15 W TDP değerine sahipken, düşük güç tüketimi ve çalışma yükünü dengelemedeki esneklik sayesinde kompakt sunucu yedekleme sistemlerine kapı açıyor. Son olarak 10 W altında TDP değerine sahip yeni Atom tabanlı işlemci de 2012 yılında bekleniyor.

İlgili – Intel

İLGİLİ HABERLER