Teknoloji

Intel Shooting Star Mini drone ile kapalı alanlarda renkli şovlar yapılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
intel shooting star mini
Görsel: The Verge

Intel, drone’ları kullanarak yaptığı ışık şovlarıyla görenleri etkilemeyi başarıyor. Bu şovların en etkileyicilerinden birini geçtiğimiz yılki Super Bowl finalinin devre arasında gerçekleştiren şirket, bu şovların sayısını artırma konusunda oldukça istekli görünüyor. Intel Shooting Star Mini adını taşıyan yeni drone’unu CES 2018’de tanıtarak bu isteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Shooting Star Mini, iç mekanlarda uçabilecek kadar güvenli biçimde çalışmasıyla diğer drone’lardan farklı bir yerde duruyor. Böylelikle drone’lar insanların başının üzerinden geçerken bir tehlike oluşturmuyor. Buna ek olarak, GPS’e ihtiyaç duymadan kendi konumunu tespit edebilmesi de Shooting Star Mini’ye ayrıcalık kazandırıyor.

Intel CES 2018 etkinliğini de Shooting Star Mini drone’ların kullanıldığı bir şovla kapattı. Drone’lar Kygo’nun “Stargazing” isimli şarkısı eşliğinde adeta bir görsel şölen sergiledi.

Intel Shooting Star Mini’yi son kullanıcılara satmayacak

Intel Shooting Star Mini, boyutları itibarıyla amatör kullanıcıların eğlenmesi için uygun bir seçenek gibi görünüyor. Ancak Intel bu izlenime katılmıyor. Şirketin CEO’su Brian Krzanich, Shooting Star Mini için “Bu mağazaya girip satın alabileceğiniz türden bir drone değil.” ifadesini kullanıyor. Intel’den yapılan açıklamada bir pilotun aynı anda 100 adet Shooting Star Mini’yi kontrol edebileceği belirtilirken, drone’un özellikle ışık şovları için geliştirildiğinin altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER