Teknoloji

Intel SD kart boyutlarındaki kompakt bilgisayarı Edison’ı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in CES 2014’te sergilediği ilgi çekici ürünlerden bir tanesi de Edison adını taşıyan ve “Pentium sınıfı PC” olarak nitelendirilen SD kart şekli ve boyutlarında bir bilgisayar oldu.

intel-edison-080114-1

Çift çekirdekli Quark yongaüstü sistem tarafından desteklenen, Linux ile çalışan ve dahili Wi-Fi ve Bluetooth desteğine sahip olan Edison için Intel’in tasarladığı bir uygulama mağazası bile bulunuyor. Ayrıca Wolfram’ın özel bir versiyonu da bu küçük bilgisayarda çalışacak.

Intel, Edison’ın yapabileceklerini göstermek için “Nursery 2.0” adlı bebek bakıcılığı konseptini gösterdi. Mimo olarak adlandırılan ve üstündeki sensörlerle sıcaklık ve bunun gibi parametreleri ölçen bir tulum giyen bebeğe ait tüm bilgiler Edison kullanılarak görüntülendi. Üstelik veri görüntüleme işlemi her türlü nesnenin üstünde yapılıyor, buna bir kahve fincanı da dahil.

intel-edison-080114-2

Bebek rahat olduğunda kahve fincanının üstündeki ışıklar yeşil renkli gülen yüzü hâlini alırken, bir şeyler yanlış gittiğinde de ışıklar kırmızıya dönüyor. Edison’ın kullanıldığı bir şişe ısıtıcı bebeğin acıktığının anlaşılmasının hemen ardından otomatik olarak açılıyor, böylelikle bebeğin beslenme saatinin geldiği de anlaşılmış oluyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER