Teknoloji

Intel, Samsung, Motorola gibi şirketlerden WiMAX 2’ye destek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ülkemizde henüz test çalışmaları dışında bir yaygınlık kazanamayan WiMAX teknolojisinin yeni ve geliştirilmiş bir versiyonu çıkmak üzere.

IEEE yeni WiMAX versiyonu 802.16m protokolüyle ilgili detayları birkaç ay içinde açıklayacak. Bir grup şirket de bu yeni protokolü desteklemek için bir araya gelerek “WiMAX 2” şeklinde pazarlanabilir bir marka altında faaliyete geçmeye karar verdiler. WCI olarak kısaltılan WiMAX 2 İşbirliği Girişimi Alvario, Beceem, GCT Semiconductor, Intel, Motorola, Samsung, Sequans, XRONet, ZTE ve ITRI gibi şirketlerin katılımından oluşuyor. Bir tarafta WiMAX bir tarafta LTE. Biz meydanın LTE’ye kalacağını düşünürken galiba erken yargıya vardık.

İlgili – BusinessWire

You probably have yet to experience its original incarnation, but with mere months left before the IEEE finally decides on the standard for the improved 802.16m version of WiMAX, a group of companies has finally stepped forward to support the new protocol, and solidify that nice, marketable “WiMAX 2” name while they’re at it. Dubbed the WiMAX 2 Collaboration Initiative (or WCI for short), Alvarion, Beceem, GCT Semiconductor, Intel, Motorola, Samsung, Sequans, XRONet, ZTE and ITRI intend to, well, collaborate to make sure the new protocol can compete with LTE, while our old friends Sprint and Clearwire — who are keeping their options open in the 4G wars — simply cheer them on. Hit the source link for invigorating quotes from each company involved.

İLGİLİ HABERLER