Teknoloji

Intel yeni RealSense takip kamerasıyla robotlara yol gösterecek

Intel RealSense kamera ailesine yeni bir seçenek daha ekledi. Bu yeni model, serinin diğer üyelerinden farklı olarak makinelerin bulundukları yeri daha iyi kavramalarına yardımcı olacak. Tam adı RealSense Tracking Camera T265 olan kamera, iç-dış takip teknolojisini kullanarak robotların ve diğer makinelerin yerelleştirmesine destek verecek.

Bu yerelleştirmenin özellikle GPS’in işlemediği veya güvenilmez olduğu senaryolarda makinelere yardımcı olacağı belirtiliyor. Örneğin, bir tarım robotunun hem arazi haritasını çıkarıp hem de önüne çıkan bina veya taş gibi engellerin etrafından dolaşmayı eş zamanlı olarak öğrenmesi RealSense Tracking Camera T265 ile mümkün hâle gelecek.

Intel’in yeni kamerasında, daha önce başka projelerde de kullanılan, Myriad 2 işlemci donanımı bulunuyor. Bu bileşen, işlem yükünü diğer cihazlardan alırken, fazla enerji tüketmemesiyle de dikkat çekiyor. Kamera için sadece 1.5W güce, USB bağlantısına ve çalışmasına yetecek kadar belleğe ihtiyaç duyuluyor. Kısacası Intel’in yeni kamerasını bir drone’a monte etmek de mümkün.

Intel RealSense T265, 28 Şubat’ta 199 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Yeni kameranın hedef kitlesinde bireysel kullanıcılardan ziyade sıfırdan otonom bir cihaz geliştirmeyi tercih etmeyen geliştiriciler bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER