Teknoloji

Intel’in RealSense teknolojisi insansız hava araçlarına tek başlarına uçmayı öğretiyor

intel çip
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-logo-080714

Las Vegas’ta düzenlenen CES 2015, çok sayıda yeni ürünün ilk kez gözler önüne çıktığı bir platform olsa da, fuarda tanıtılan yenilikler sadece ürünlerle sınırlı kalmıyor. Şirketler bazı yeni teknolojilerini de CES kapsamında gözler önüne çıkarıyor. Fuarı oldukça hareketli geçiren şirketlerden biri olan Intel, giyilebilir ürünlere yönelik teknolojilerine ek olarak, RealSense teknolojisinin yeteneklerini de CES 2015 etkinliğinde gösterdi.

RealSense teknolojisi sayesinde bir insansız hava aracı, dışarıdan herhangi bir müdahale veya yönlendirme olmadan kendi başına uçabiliyor ve uçuş sırasında karşısına çıkan engellerden kendisini sakınabiliyor. Şirketin gerçek zamanlı bir işleme motoru olarak nitelediği RealSense, hemen önünde duran kişinin duygularını okuyabiliyor. CEO Brian Krzanich RealSense sayesinde yüz tanıma teknolojisini kullanarak açılan kapıları ve kilidi kaldırılan telefonları gösterirken, insansız hava araçlarının devreye girmesi sunumu bambaşka bir yöne taşıdı. Herhangi bir yönlendirme olmadan uçan insansız hava aracının önüne çeşitli engeller fırlatan Krzanich, böylelikle RealSense teknolojisinin yeteneklerini ortaya koydu.

Daha sonra sahneye Daryl adını taşıyan bir Intel çalışanını çağıran Krzanich, Daryl’in RealSense teknolojisinin yerleştirildiği bir ceket giydiğini ve bu ceket sayesinde görüşü kısıtlı olsa bile etrafındaki insanları hissedebildiğini dile getirdi. RealSense teknolojisiyle çok yakındaki objelere ek olarak, hızlı hareket eden cisimler de tespit edilebiliyor. Halihazırda ortaya koyulan yetenekler sadece bir demodan ibaret olsa da, RealSense’in potansiyelini net biçimde gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER