Teknoloji

Intel’in yeni kameraları herhangi bir cihaza derinlik algılama yeteneği ekliyor

Intel, D415 ve D435 adlı iki kullanıma hazır RealSense derinlik kamerası çıkardı. Bunlar sayesinde üç boyutlu tarama kapasitesi herhangi bir cihaza ya da makineye eklenebiliyor. Her biri USB ile çalışabilir formda gelen bu makineler, Intel’in yeni RealSense görüntü işlemcisi D4 sayesinde gerçek zamanlı derinlik algılaması gerçekleştirebiliyor.

Her iki model herhangi bir aydınlatma ortamında, içeride veya dışarıda çalışabiliyor. Böylelikle bir derinlik kamerasına ihtiyaç duyan herhangi bir makineyle kullanılabiliyor. Bunların arasında göklerde uçan drone’lar ve artırılmış gerçeklik ya da sanal gerçeklik özelliklerine sahip robotlar da bulunuyor.

Intel kameraların hedef kitlesinin sadece geliştiriciler veya üreticiler olmadığını, aynı zamanda amatör alet yapımcıları veya eğitmenler için de uygun olduğunu söylüyor. Çünkü bunların kullanımı kolay ve takar takmaz kullanıma hazır hâle geliyor. Ayrıca Intel’in RealSense SDK 2.0, çapraz platform destekli, açık kaynak kodlu yazılım geliştirme araçları da beraberinde sunuluyor.

Intel’in RealSense’ten sorumlu yöneticisi Ben Moshe, günümüzde çoğu makine ve cihazın iki boyutlu görüntü tanıma tabanlı bilgisayar görüşünü kullandığını, Intel RealSense’in alanının en iyisi olan derinlik teknolojisi sayesinde gelecekte makinelerin ve cihazların da insanlar gibi görebileceğini söylüyor. Intel RealSense D400 Derinlik Kamerası serisinin kompakt ve hemen kullanıma hazır biçimiyle geliştiricilerin üç boyutlu dernlik algılama yeteneklerini herhangi bir tasarıma kazandırabileceklerini, buna ek olarak yüksek hacimli ürünlere de bunları kolaylıkla eklenebileceğini sözlerine ekliyor.

D415 ve D435 kameralar sırasıyla 149 dolar ve 145 dolarlık fiyat etiketleriyle ön siparişe sunuldu. D415’in biraz daha dar bir görüş alanı bulunuyor. Ayrıca dönebilir deklanşörü, bir görüntü çekmek için bir yandan diğer yana doğru tarama yapıyor. Özellikle küçük nesnelerle ve doğru ölçüme ihtiyaç duyan herhangi bir şey ile en iyi şekilde çalışacaktır. Öte yandan D435 ise, daha geniş bir görüş açısına sahip, küresel deklanşörü de tüm görüntüleri tek seferde çekiyor. Bu da onu hareket hâlindeki nesnelerde derinlik algılamasını yakalamak veya büyük alanları kaplamak için elverişli hâle getiriyor. Çünkü kör noktaları en aza indiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER