Eğlence

Intel RealNetworks’ün patentlerini ve gelecek nesil video kodlayıcılarını satın aldı

Intel, RealNetworks’ten 190 patent ve 170 patent başvurusunu devraldı. Bununla birlikte şirketin gelecek nesil video kodlayıcı yazılımını da bünyesine kattı. İki şirket gelecek multimedya kodlayıcılarının geliştirilmesinde birlikte çalışacak. 120 milyon dolara malolan bu anlaşmayla birlikte Intel, RealNetworks’ün temel akışlı medya patentlerine sahip olmuş oldu, yine de Real Networks’e de gelecekteki çalışmalarında kullanması amacıyla bu patentli teknolojilerin lisansı verilecek.

Ne hangi teknolojilerle ilgili patentlerin veya patent başvurularının devredildiği ne de Intel’in bu yeni teknolojiyle ne yapacağı bilinmiyor. RealNetworks’ün DVD içeriğini kesip alma aracı olan RealDVD ile ilgili teknolojilere ait patentlerin Intel’e geçip geçmediğini de merak ediyoruz. Söz konusu araç satışa çıktıktan sonra DMCA (Dijital Telif Hakları Milenyum Hareketi) şartlarına aykırı bulunmuş ve dağıtımı durdurulmuştu.

Intel’den yapılan açıklamada, söz konusu satın almayla birlikte son kullanıcılara, aralarında Ultrabook, akıllı telefon ve dijital medya araçlarının da bulunduğu geniş cihaz yelpazesinde daha zengin deneyimler ve yenilikçi çözümler sunma konusunda yeteneklerinin genişlediği belirtildi.

İlgili – RealNetworks

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER