Teknoloji

Intel PCIe 910 serisi SSD’leri tanıttı

Intel, SSD 910 Serisi yeni PCIe SSD’lerini tanıttı. 400 GB ve 800 GB’lık kapasitelerde sunulan bu PCIe katı hâl sürücüleri özellikle sunucu tasarımında herhangi bir değişiklik yapmadan sunucunun bellek kapasitesini yükseltmek isteyenler için tasarlandı. Bu SSD serisi Intel Yüksek Dayanıklılık Teknolojisini ve optimize edilmiş MLC NAND flaş belleğini kullanıyor.

Intel, bu sürücülerin beş yıl boyunca gün başına 10 tam sürücü yazımına izin vermekte olduğunun altını çizdi. Bu, diğer MLC NAND tiplerini kullanan SSD’lere göre 30 kat daha yüksek bir dayanıklılık sunduğu anlamına geliyor. Sürücülerin depolamanın yanı sıra yüksek performanslı işleme için dosyaların önbelleklenmesi ve önemli derecedeki veri erişim işlemlerinde kullanılması bekleniyor.

Intel 910 SSD serisinin 15000 RPM HDD sürücülerin yerini alacağını, böylelikle hem yerden hem de güç tüketiminden tasarruf edileceğini, aynı zamanda performansın da artırılacağının altını çizdi. 910 serisinin 800 GB kapasiteli sürücüsü 2 GB/s sürekli seri okuma ve 1 GB/s seri yazma hızına sahip. Bunun yanında bir de 400 GB kapasiteli seçenek mevcut. İlk modelin yurtdışı satış fiyatı 3859$, ikincisinin ise 1929$. Her ikisi de beş yıllık kısıtlı garantiyle birlikte geliyor.

İlgili – Intel

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER