Teknoloji

Intel “Oak Trail” tabanlı tabletler 2011’in başından itibaren geliyor

Intel’in patlamakta olan tablet pazarına girmek için niyeti olduğunu haftalar öncesinden biliyoruz. Şirketin tablet pazarıyla ilgili planlarını Computex’te açıklamasını bekliyorduk ki, beklentilerimiz boşa çıkmadı.

Oak Trail olarak adlandırılan Intel’in Atom SoC platformu adının aksine Pine Trail ya da Pine View’dan çok Moorestown’a yakın duruyor. En büyük fark ise Intel’in Lincroft ve Whitney Point’i ekleyerek Windows 7’ye de destek sunacak olması. Bu arada Google ve MeeGo gibi işletim sistemleri de desteklenecek.

Intel mimari açıdan pek fazla birşey paylaşmıyor, ancak fansız çözüm sayesinde mevcut Menlow platformuna göre daha ince ve daha uzun batarya ömürlü tabletler görmeyi bekliyoruz. Ayrıca bu tabletlerde 1080p oynatma ve HDMI desteğinin olacağı da beklentiler arasında. Oak Trail tabletlerde çalışmaya başlayıncaya kadar biraz daha zaman var, ilk ürünlerin 2011’in başında çıkması bekleniyor. ASUS Eee Pad’in de 2011’in başında çıkacağını düşünecek olursak, bu cihazda Oak Trail’in olacağını tahmin etmek çok da mantıksız olmaz. Her ne olursa olsun, gelecek sene tabletler açısından bereketli bir yıl olacak, bu şimdiden anlaşılıyor.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER