Teknoloji

Intel Oak Trail tabanlı Android Honeycomb tabletler Computex 2011’de boy gösteriyor – Video

ARM ve Android işbirliği mobil bilişim dünyasını domine etmeyi sürdürürken Intel arkada kalmamak adına yaptığı çalışmaları Computex 2011’de sergilemekle meşgul. Beklendiği üzere, Intel Oak Trail tabanı 10 inç tabletler Computex 2011’de boy gösteriyor.

Intel Green Ridge, Foxconn F150, Quanta QXZI, adı belirsiz bir Compal cihazı, Intel Marco Polo 2 ve Intel Carrot adlı bu tabletlerin tasarımının arkasında hangi şirketlerin olduğu ise Intel tarafından açıklanmıyor. Gingerbread tabanlı Foxconn tabletinin dışında tüm bu tabletler Android Honeycomb 3.0.1 işletim sistemiyle çalışıyor. Bu prototiplerde Android Market’in yer almadığına dikkat çekilirken Intel final tasarımlarda mağaza desteğinin yer alacağı konusunda taahhütte bulunuyor. Ayrıca mevcut Android uygulamalarının Oak Trail tarafından desteklendiği de belirtiliyor. Aşağıdaki yer alan videoyu hazırlayan Engadget tayfasına göre Oak Trail üzerinde Android henüz hazır olmaktan uzak. Ancak Acer’ın temmuz ayında çıkaracağı söylenen Oak Trail tabanlı tableti görmeden bir yorum yapmamak gerek.

Aşağıdaki Engadget ilgili bağlantısında ayrıntılı videoları ve fotoğrafları bulabilirsiniz. Biz sadece oradaki bir videoya burada yer veriyoruz.

Video: Intel Oak Trail tabanlı Android Honeycomb tabletler

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER