Ulaşım

Intel ulaşım uygulaması Moovit’i satın almaya hazırlanıyor

intel moovit

Intel otonom sürüş alanındaki çalışmalarında yakında önemli bir koza daha kavuşacak gibi görünüyor. Teknoloji devinin ulaşım uygulaması geliştiricisi Moovit‘i satın almaya hazırlandığı söyleniyor. Calcalist, The Marker ve TechCrunch sitelerinde yer alan haberlere göre; Intel, Moovit için yaklaşık 1 milyar dolar ödeyecek.

Intel, otonom sürüş alanındaki çalışmaları çerçevesinde daha önce yine İsrail merkezli Mobileye’ı satın almış ve bu ülkede bir otonom sürüş merkezi kurmuştu. Moovit’in faaliyetlerini bu merkezin bünyesinde sürdüreceği belirtilirken, yeni uygulamanın da Intel’in genel otonom sürüş teknolojisine katkı sağlayacağı iddia ediliyor.

Moovit’ten şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak taraflar arasındaki görüşmelerin kısa süre içinde tamamlanabileceği ve duyurunun da birkaç gün içinde yapılabileceği söyleniyor.

Intel ve Moovit arasındaki bu yakınlaşma doğal bir durum olarak değerlendirilebilir. Moovit, yapay zekâ ve veri analiziyle gerçek zamanlı trafik durumunu takip etmek ve kullanıcılarına toplu taşıma önerilleri sunuyor. Bu önerilerden yaklaşık 800 milyon kişi yararlanıyor. Şirketin bu teknolojisi, robot taksilerin ve diğer sürücüsüz otomobillerin de trafikten uzak, en hızlı rotayı bulmalarını sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER