Teknoloji

Intel Moorestown tabanlı Atom Z6xx serisiyle akıllı telefonlara sızmayı planlıyor

Intel’in mobil platformlarla ilgili olarak planladığı gelecek ortaya çıktı. 2-3 yıl önce Moorestown’un Atom’un enerji tüketimini 20 kat azaltacağını söyleyen Intel bu hedefinin daha da ötesine yeni Z6xx serisiyle geçtiğini anlatıyor.

Bu durum yeni yongaların daha önceki Atom işlemcilerden dünyalar kadar daha iyi olacağı anlamına gelmiyor. Intel 1.5 GHz’lik akıllı telefon işlemcilerinin Snapdragon işlemcilerini kılıçtan geçireceğine inanırken tablet PC alanında da 1.9 GHz’lik hızlara erişmeyi planlıyor. Şirketin geliştirdiği işlemcileri barındıracak akıllı telefonların 10 güne kadar bekleme süresi, 5 saate kadar internette gezinme olanağı sunması öngörülüyor. Ancak her ne kadar Intel’in yongalarının satışa çıkacağı yılın ikinci yarısında ortaya çıkmayacak olsa da,  Qualcomm’un da 1.5 GHz hızında işlem göre Snapdragon işlemcileri üzerinde çalışmakta olduğunu unutmayalım.

Akıllı telefon alanında olmasa da Intel netbook pazarındaki hakimiyetini sürdürebilir. Intel’in yakında çıkaracağı yeni yongalarla ilgili sızan bilgilere bakılacak olursa, anahtarlanabilir grafik işlemci destekli çözümlerin de yer aldığını görebiliriz. Bu arada Intel’in Z6xx işlemcileri Windows Phone 7’yi desteklemeyecek olsa da, Atom işlemciler “tam Windows deneyimi” sunmayı sürdürecek.

İngilizce bilenler için Intel’in konuyla ilgili yaptığı sunumun sayfaları aşağıdaki bu bağlantıda yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER