Teknoloji

Intel’in Mimo çözümüyle bebeğinizi internet üzerinden takip edin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelişen teknolojiyle birlikte internetle ilişkili çözümlerin uygulama alanları ciddi ölçüde genişledi. Artık giyilebilir teknolojik ürünlerin insanların günlük hayatının bir parçası haline dönüşeceği iyiden iyiye anlaşılırken, Intel’in SD kart boyutlarındaki kompakt bilgisayarı Edison sayesinde geliştirilen Mimo, ebeveynlere bebeklerini internet üzerinden takip etme imkanını veriyor.

intel-mimo-080114

Özel bebek tulumu üzerine yerleştirilen dijital sensör sayesinde ebeveynler bebeklerinin vücut ısısını, hareketlerini ve nefes alıp verişini iOS veya Android işletim sistemli akıllı cihazları aracılığıyla takip edebiliyor. Böylelikle ebeveynlerin çocukları farklı bir odada uyuyor olsa bile kendilerini rahat hissetmeleri sağlanıyor. Mimo bebeğin uykuya dalmak üzere olduğu anları algılayabilmesiyle de dikkat çekiyor. Tek parçalı özel tulumun üzerine yerleştirilen dijital sensör yıkama işlemi sırasında yerinden çıkarılabildiğini ayrıca belirtmekte fayda var.

Intel evham dozu yüksek ebeveynler için akıllı bir kahve kupası üzerinde çalışıyor. Bu akıllı kupa sayesinde ebeveynler çocuklarının nefes alıp verişini kahve içerken sadece kupalarına bakarak görebiliyor. Üç tulum, bir sensör ve kullanıcıların kablosuz ağlarına bağlanan nilüfer şeklindeki bir Wi-Fi aparatından oluşan başlangıç kiti ABD’de 199 dolardan satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER