Teknoloji

Intel MICA ile teknoloji ve modayı buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-mica-181114-1

Intel yeni giyilebilir ürünü MICA’nın duyurusunu gerçekleştirdi. My Intelligent Communication Accesssory, yani Benim Akıllı İletişim Aksesuarım teriminin kısaltmasına karşılık gelen MICA, Intel ve Opening Ceremony tarafından geliştirildi, teknoloji ve modayı aynı potada eritiyor.

Hem teknoloji hem de modayla yakından ilgilenen kadınları hedefleyen MICA sadece sayılı akıllı bileklik veya saatin taşımaya cesaret edeceği materyalleri barındırıyor. Bununla birlikte çeşitli akıllı işlevleri de bünyesinde barındırıyor. Bu özellikler bir akıllı saatin barındırdığından daha az olabilir, ancak sahip olduğu fiyat etiketiyle birlikte düşünüldüğünde bunlar yeterli sayılıyor.

MICA lüks cihaz sınıfına giriyor ve Vertu ya da Gresso gibi lüks markaların çıkardığı ürünlerle boy ölçüşebilecek yeterliliğe sahip bulunuyor. Opening Ceremony bu giyilebilir ürün için değerli materyaller kullanmış. Akıllı bandın bir versiyonu siyah su yılanı derisi, Çin’den inciler ve Magadaskar’dan lapis taşı gibi materyaller barındırıyor. Başka bir çeşidinde ise beyaz su yılanı derisi, Güney Afrika’dan kaplan gözü ve Rusya’dan volkan camı bulunuyor. Dokunmatik ekranının kalitesi de barındırdığı materyallerin gölgesinde kalmıyor, çekici bir safir kristal camla örtülüyor.

Intel MICA’yı dijital, kişisel konsiyerj olarak tanımlıyor. Bu cihaz kullanıcılara randevularını hatırlatıyor, TomTom’un “Time-to-go” özelliğini kullanarak anımsatıcıları randevu noktasına gidilecek süreyi hesaba katarak gösteriyor. VIP listesi oluşturarak bileklikten mesajları ve bildirimleri görülecek kişiler de belirlenebiliyor. Bildirimler e-posta iletisi veya mesaj kaynaklı olabiliyor, bunları anında göz ardı etmek veya anında karşılık vermek de mükün oluyor. MICA Google Takvim veya Facebook etkinlikleri hakkında da bilgi veriyor, bunları saat ekranından kabul etmeye veya reddetmeye izin veriyor.

MICA’nın fiyatı ABD’de 495 dolar olarak belirlenmiş. Tabii ki, bu fiyatın yanında iki yıllık AT&T kontratı bulunuyor. Cihazın içinde SIM kart yuvası bulunuyor ve bir SIM kart takıldığında akıllı telefona ihtiyaç duymadan, doğrudan internete bağlanabiliyor. MICA aralık ayında piyasaya çıkacak ve kısıtlı sayıda satılacak. Opening Ceremony’nin New York ve Los Angeles şubelerinde, Barneys’in New York mağazasında ve her iki mağazanın çevrim içi şubelerinde bu saati bulmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER