Teknoloji

Intel Meltdown ve Spectre’a dayanıklı işlemcilerini bu yıl içinde kullanıma sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel meltdownIntel Meltdown ve Spectre açıklarıyla olan yoğun mücadelesini ocak ayının ilk günlerinden bu yana sürdürüyor. Bu savaşta işin “halkla ilişkiler” cephesine de önem veren şirket, sürekli olarak kamuoyunu güncel tutacak bilgiler veriyor. Bu doğrultuda yapılan son açıklamaya göre, Meltdown ve Spectre açıklarına karşı dayanıklı işlemciler 2018’in ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunulacak.

Konuya ilişkin duyuruyu Intel CEO’su Brian Krzanich yaptı. Şirketin çeyrek sonuçlarının açıklandığı toplantıda yatırımcılara seslenen Krzanich, konuşmasında bir hayli sıcak konular olan Meltdown ve Spectre’a da değindi.

Intel olarak Meltdown ve Spectre açıklarının etkisini kıracak çözümler üzerinde çalışmaya devam ettiklerini belirten Krzanich, yazılım güncellemelerinin uzun vade için yeterli olmadığını kabul etti. Intel CEO’su söz konusu açıklara karşı daha temel seviyede bir koruma sağlamak için yeni işlemcilerinde mimari üzerinde değişiklikler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Krzanich, silikon tabanlı değişiklikler üzerindeki çalışmaların sürdüğünü belirtti. Intel CEO’su Spectre ve Meltdown’a karşı daha etkin koruma sağlayacak işlemcilerin bulunduğu ürünlerin 2018 içinde piyasaya sürüleceğini sözlerine ekledi.

Intel Meltdown ve Spectre nedeniyle zor zamanlar yaşıyor

Intel Meltdown ve Spectre açıkları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Açıkların ortaya çıkmasının ardından toplu davalarla karşı karşıya kalan şirket, süreci yönetme konusundaki tavrıyla da eleştirilmişti. Intel’in sunduğu yamaların bazı bilgisayarların performansını etkilemesi de eleştirileri iyiden iyiye artırmıştı. Şirketin Meltdown ve Spectre etkisini taşımayan 2017’nin dördüncü çeyreğine ait finans sonuçları ise etkileyici görünüyor. 2017’yi 62.8 milyar dolar gelirle kapatan Intel, yılın son çeyreğinde de gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 oranında artırmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER