Teknoloji

Intel Medfield tabanlı mobil yongalarını iPhone ve Windows Phone cihazlarına sokmayı amaçlıyor

Akıllı telefon yongaları için Lenovo ve Motorola ile anlaşma yapan Intel böylelikle gerçek anlamda ilk akıllı telefon hamlesini Android cihazlarıyla yapacak. Intel, Medfield yongasetlerini Android’in dışındaki platformlarda çalışan cihazlarda da görmek istiyor. Burada kastettiğimiz tabii ki iOS ve Windows Phone.

Intel’in mimari grup başkan yardımcısı Dave Whalen, Android’e odaklanmakla mantıklı bir karar verdiklerini, bununla birlikte diğer fırsatların varolduğunu da bildiklerini dile getirdi. Zaman uygun olduğunda diğer işletim sistemlerine bakacaklarını da sözlerine ekledi.

Intel’in işlemcisini taşıyan ilk akıllı telefonlar Lenovo tarafından Çin’de ve Motorola tarafından dünyanın diğer yerlerinde piyasaya sürülecek. Lenovo’nun CES’te sergilediği Racer-A adlı referans tasarımda Intel’in 1.6 GHz’lik çift çekirdekli Medfield yongaüstü sistemini barındırıyor. Motorola ile yapılan ve birden fazla yıl ile Android cihazı kaspayan anlaşma da Intel tabanlı Motorola akıllı telefon ve tabletlerin bu yıl içinde çıkacağını gösteriyor.

Steve Jobs’un biyografisinden okuduğumuz kadarıyla Apple geçmişte iPhone’un işlemcisini Intel’den tedarik etmeyi düşünmüş, ancak yonga devinin mobil işlemciler konusundaki deneyim eksikliği nedeniyle ARM’e yönelmiş. Apple şu anda kendi A serisi işlemcilerini üretiyor ve durum böyleyken Intel’i değerlendireceğini söylemek zor, ancak imkânsız değil. Microsoft’un da Windows Phone projesinde Qualcomm gibi güçlü bir ortağı var. Intel’in Microsoft’u kendi yanına çekmesi için fazlasıyla çaba sarfetmesi gerekebilir.

İlgili – Telegraph

İLGİLİ HABERLER