Teknoloji

Intel Light Peak bağlantı teknolojisini tanıtmak üzere (güncellendi)

Yenilenmesi beklenen MacBook Pro dizüstü bilgisayarların en az bir adet Light Peak portuna sahip olması bekleniyor. Intel’in yarın düzenleyeceği Light Peak tanıtım toplantısının gelecek hafta beklenen MacBook Pro lansmanından önce gerçekleşiyor olması de bekletileri iyice ateşliyor.

Intel bugün bir açıklama yayınlayarak yarın San Francisco’da bir basın toplantısı düzenleyeceğini “pazarda görünmek üzere olan yeni bir teknoloji üzerine” açıklamalarda bulunacağını duyurdu. USB 3.0’dan önemli derecede daha hızlı olan Light Peak teknolojisi her iki yönde de aynı anda 10 GB/saniye veri taşıma yeteneğine sahip. Light Peak bağlantı desteğinin gelecekte çıkacak birçok cihazda yer alması bekleniyor. iPad 2 de muhtemel cihazlar arasında yer alıyor.

İlgili – 9 to 5 Mac

Güncelleme: Aşağıdaki fotoğraf 2011 model MacBook Pro’ya ait ve Thunderbolt Light Peak konnektörünün de bu cihaz üzerinde yer aldığı iddia ediliyor. Light Peak portu FireWire ve USB portlarının arasına yerleşmiş durumda. Ayrıntıları burada bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER