Eğlence

Intel internet TV projesini içerik anlaşmaları yapamadığı için bitirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel geçtiğimiz yıl büyük önem verdiği internet TV projesi için ciddi bir mesai harcamıştı. Ancak şirketin bu konudaki büyük iddiasına rağmen, proje hayata geçemeden rafa kaldırıldı. Recode’a konuşan Intel CEO’su Brian Krzanich, bu kararın gerekçesi olarak istedikleri içerik anlaşmalarını yapamamalarını gösterdi. İçerik sağlayıcılarla yapılan görüşmelerde belli bir hacme sahip olmanın önemli olduğunu belirten CEO, kendilerinin sıfır noktasından bu işe kalkıştıklarını dile getirdi.

intel-220813

Intel’in rafa kaldırdığı projeyi Verizon’ın devralabileceği belirtilirken, Krzanich’in sözleri de Intel’in geliştirdiği servisin Verizon için biçilmiş kaftan olabileceğini doğruluyor. Intel CEO’su kendilerinin hacimlerini daha hızlı genişletecek bir ortağa ihtiyaçları olduğunu belirtmişti. Verizon’ın halihazırda kablolu yayın servisleri nedeniyle içerik sağlayıcılarla son derece sıkı ilişkileri bulunuyor. Bu da Intel’in geliştirdiği donanımın Verizon’ın içerik ağıyla birlikte evlere girme ihtimalini doğuruyor. Geliştirdikleri donanım konusunda iddialı ifadeler kullanmaktan vazgeçmeyen Krzanich, ortaya ”muhteşem teknolojiye sahip muhteşem bir cihaz” koyduklarını belirtti.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında göreve gelen Krzanich’in TV projesine odaklanmayacağına dair haberler o dönemde de gündeme gelmişti. TV pazarına girmenin Intel adına çok maliyetli olacağını ve dikkat dağınıklığı yaratacağını düşünen Krzanich, şirketin şu an için önündeki iki tehdide odaklanması gerektiğini ifade ediyor. Bu tehditlerden ilki giderek zayıflayan PC pazarı, diğeriyse Intel’in her geçen gün gelişen mobil pazarındaki yavaş ilerlemesi olarak gösteriliyor. Intel’in internet TV projesini Verizon’ın devralıp almayacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

İlgili >> Recode

İLGİLİ HABERLER