Teknoloji

Intel IDF 2010’da Sandy Bridge tabanlı Core 2011 işlemcilerini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in her sene düzenlemekte olduğu Intel Developer Forum (IDF) etkinliği dün itibariyle kapılarını açtı. Şirket bu etkinlikte vakit kaybetmeden 2011 model Core işlemcilerinin tanıtımını yaptı. Sandy Bridge teknolojisini baz alarak geliştirilen ikinci nesil yongaların üretimine 2010’un sonuna doğru başlanması ve 2011’in başından itibaren çıkacak olan bilgisayarlarda yer alması bekleniyor.

32 nm Sandy Bridge işlemcileri entegre grafik çekirdeğine sahip ve yeni bir “halka” mimarisini kullanıyor. Intel bu mimarinin CPU ve GPU arasında daha akıllı bir ön bellek paylaşmına olanak tanıdığını iddia ediyor. Turbo Boost teknolojisi de güncellenirken ayrılmış bir medya işlemcisi, stereoskopik 3D ve Advanced Vector Extension (AVX) desteği de sunuluyor.

Masaüstü işlemci ailesinde 65W, 45W ve 35W’lık TDP Performans optimizasyonlu ve güç optimizasyonlu seçenekler bulunacak. Bununla birlikte düşük güç tüketimli versiyon ailesi içinde de performans odaklı 65W’lık yongalar ve 45W/35W’lık güç odaklı yongalar bulunacak. Intel düşük güç tüketimli işlemcileri yeni ve düşük profilli bir fan sistemi ve hepsi-bir-arada sistemler için Mini-ITX masaüstü kartıyla birlikte sunacak.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)
İlgili – Engadget

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER