Teknoloji

Intel HD Graphics 4000 grafik performansını iki katına çıkarıyor

Intel’in dün duyurusunu gerçekleştirdiği yeni Ivy Bridge işlemcilerle birlikte HD 4000 serisi entegre grafik kartının da duyurusu yapıldı. Intel’in belirttiğine göre yeni entegre grafik yongaları 3000 serilerine göre iki kat daha iyi performans sunacak. Bu, çoğu entegre HD Graphics grafik kartıyla çalışan ultrabook’ların performansının da bir hayli iyileşeceği anlamına geliyor. Böylelikle ultrabook’lar daha fazla kullanıcının tercihi hâline gelebilir.

HD Graphics 4000 entegre yongaları Microsoft’un DirectX 11 standardıyla birlikte OpenGL 3.1 ve OpenCL 1.1’i destekliyor. Bu grafik işlemcisinin bilgisayarıyla ara sıra ve çok fazla sistem kaynağı gerektirmeyen, zorlayıcı olmayan oyunları oynayan kullanıcılar için ideal olduğu not ediliyor. Oyun performansına ek olarak HD 4000 serisi yongalar video dönüştürme ve oynatma işlerini de daha iyi şekilde yapıyor. Bu noktada Intel’in Quick Sync Video 2.0 teknolojisinin katkısı yadsınamaz. Şirketin iddiasına göre bu teknoloji sayesinde videolar önceki nesile göre iki kata kadar, üç yılın öncesinin teknolojisine göreyse 23 kata kadar daha hızlı şekilde dönüştürülüyor.

Intel’in HD Graphics 4000 serisi entegre GPU’ları bu ay içinden itibaren çıkacak yeni masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda karşımıza çıkmaya başlayacak. Ultrabook tasarımları da bu yılın ilerleyen zamanlarında gelecek.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER