Teknoloji

Intel’in yongaları en iyi oyun performansı için optimizasyon yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Entegre grafik işlemci birimli işlemcilerle oyun oynamak biraz acı veriyor. Bu durum sadece düşük çerçeve hızlarından veya görsel uygunlukla değil, aynı zamanda oynanabilir bir deneyim elde etmek için gerekli olan ayarlamaların miktarıyla da ilgili bulunuyor. Neyse ki, Intel yeni yazılım güncellemeleriyle birlikte işleri biraz daha kolay hâle getiriyor.

Nvidia GeForce Experience benzeri bir işleve sahip olan Intel’in Grafik Kontrol Paneli, tüm oyun ayarlarını otomatik olarak optimize etmeye yarayan bir araç. Kullanıcıların, bu yeni işleve erişebilmeleri için, Intel’in resmi web sitesinden sunulan 15.65 versiyon numaralı, Windows için Intel Grafik Sürücüsünün en son sürümünü indirmeleri gerekiyor.

Intel’in güncellenmiş Grafik Kontrol paneli, Intel Graphics HD 620 veya üstü grafik işlemci birimli altıncı nesil Skylake işlemciler için çıktı. Kaby Lake G işlemciler de bu işlevi alacaklar, ancak dahili Radeon RX Vega grafik işlemcili modellerin, yeniden düzenlenmiş tasarımlı Radeon Ayarlarını kullanmaları gerekiyor.

Yazılımın özellikleri hâlâ beta sürecinde bulunuyor. Bununla birlikte, aralarında Battlefield 1, Battlefield 4, American Truck Simulator, Call of Duty WWII, Destiny 2, Dota 2, Grand Theft Auto V, League of Legends, Overwatch ve World of Tanks gibi sınırlı sayıda oyunu destekliyor.

Iris Pro grafik birimli işlemciler de Kingdom Come: Deliverance, Street Fighter V: Arcade Edition ve Metal Gear Survive gibi ek oyunları optimize edebiliyor.

Intel’in destekleyebildiği oyunların sayısının gelecekte daha da artmasını bekliyoruz. Özellikle Intel’in gelişmekte olan ayrık grafik işlemciler dünyasındaki iddiasının arttığını gördükçe, buna olan inancımız artıyor.

İLGİLİ HABERLER