Teknoloji

Intel’in giyilebilir ürün birimini kapattığı söyleniyor

intel 7nm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel giyilebilir urunIntel giyilebilir ürün birimini kapatacağına dair haberleri şiddetle reddetmişti. Ancak CNBC’de çıkan bir haber, şirketin giyilebilir ürün geliştirmekten gerçekten vazgeçtiğini gösteriyor. Habere göre, Intel akıllı saatler ve fitness takip cihazları üzerinde çalıştığı birimi bundan iki hafta önce kapattı. Resmi adı “Yeni Teknolojiler Grubu” olan birim, faaliyetlerini ileri teknolojiler bölümünün altında sürdürüyordu. İleri teknolojiler bölümünün bundan sonraki dönemde artırılmış gerçeklik üzerine çalışacağı söyleniyor.

Eğer iddialar doğruysa, Intel son zamanlarda ikinici kez bir projeden vazgeçmiş olacak. Şirket, geçtiğimiz haziran ayında da Raspberry Pi’ye rakip geliştirmeye yönelik çalışmalarını durdurmuştu.

CNBC’nin kaynaklarına göre, Intel birimde çalışanların yüzde 80’iyle 2016’nın kasım ayında yollarını ayırdı. Birimin iş gücü büyük ölçüde kesildiği için iki hafta önce alınan karardan daha az çalışanın etkilendiği belirtildi. Intel’in giyilebilir ürün biriminde çalışanların büyük kısmı Basis’in satın alınmasından sonra şirkete katılmıştı. Giyilebilir ürünler üreten Basis için Intel’in kasasından 2014’te 100 milyon dolar çıkmıştı. Giyilebilir ürün biriminde çalışanlardan bazılarının şirketin farklı birimlerinde görev almaya başladığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Intel giyilebilir ürün pazarında aradığını bulamamıştı

Intel Basis’i satın alırken giyilebilir ürün pazarında zirveye çıkmayı hedeflemişti. Ancak aşırı ısınma sorunları nedeniyle Basis Peak’in geri çağırılmasının ardından işler Intel için pek de yolunda gitmemişti. Şirketten henüz CNBC’nin haberine ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Ancak konuya dair detaylı bilginin 27 Temmuzda gerçekleştirilecek ikinci çeyrek değerlendirme toplantısında verilmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER