Teknoloji

Intel gelecek nesil ultrabook bilgisayarların grafik performansını sergiledi

Intel’in CES kapsamında düzenlediği basın toplantısında ana gündem maddesi ultrabook’lardı. Hızlı CPU performansı, daha uzun batarya ömrü ve nispeten düşük fiyat gibi niteliklere sahip olan ultrabook’ların daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmasına odaklanan Intel’in CPU’lar için tasarladığı Turbo modu bu alanda yardımcı olacaktır. Performans artışına kapı açan bu özel mod oyun severlerin de hoşuna gidecek türden.

Lenovo’nun Sandy Bridge işlemcili ultrabook bilgisayarıyla yapılan gösterdimde, 200 fotoğrafın sıkıştırılıp e-posta ile gönderilmesi işlemi sırasında CPU’nun çıkışı standart voltajlı CPU’nun performansının yüzde 87’sine ulaşmayı başardı. CPU tabanlı grafik gösteriminde de Ivy Bridge tabanlı ve entegre grafik donanımlı bir bilgisayarın etkileyici grafik performansı ortaya kondu. Sunumda sanal bir tahta köprünün yıkımının simülasyonu gösterildi, kütük ve tahtaların ortaya saçılması sırasındaki pozisyonlarının hesaplanması ve buna göre hareketlerinin belirlenmesi, bu yapılırken herhangi bir yavaşlamanın olması gerçekten etkileyici türden. Tüm bunların Intel’in dahili grafik işlemcisiyle yapılıyor olması yonga devinin grafik alanında kendini sürekli geliştirmekte olduğunu da gösteriyor.

Formula 1 2011 oyunuyla da DirectX 11 demosu gerçekleştirildi. Standart Ivy Bridge donanımı üzerinde çalıştırılan oyunun oldukça iyi bir çerçeve hızına sahip olduğu görüldü. Her ne kadar, sunumda kullanılan ürünler bu amaçla hazırlanmış olsa da, yeni nesil Ultrabook’ların oyun açısından tatmin edici bir performans sunacağını söyleyebiliriz.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER