Teknoloji

Intel düşük güç tüketimli yeni Core işlemcileri duyurdu

intel cannon lake

Intel’in Ivy Bridge işlemci serisi içindeki seçeneklerin düşük güç tüketimli versiyonlarını tanıtacağı dedikodusu gerçeğe dönüştü. Şirket CES 2013’ün hemen öncesinde düzenlediği basın toplantısıyla düşük güç tüketimine sahip, böylelikle daha uzun çalışma ömrü sunan yepyeni işlemcileri duyuruyor.

Intel, yeni yonga serisinin mevcut mobil işlemcilere göre daha düşük güç tüketimi gerçekleştirdiğinin altını çiziyor, öyle ki bu değer 7 watt seviyesine iniyor. Mevcut düşük güç tüketimli yongaların 17 watt güç çarpanlarına bakacak olursak bunun hatırı sayılır bir düşüş olduğunu daha iyi anlarız. Intel’e göre yeni düşük güç tüketimli yongalar sayesinde daha ince ve hafif tabletler, daha uzun pil ömrü sunan dizüstü bilgisayarlar piyasada bulunur hâle gelecek. Ayrıca şirket yeni serisinin NVIDIA’nın Tegra 3 mobil yongaüstü sisteminden beş kat daha iyi performans sunduğunun da altını çizdi.

Intel, bu yeni nesil düşük güç tüketimli yongaların Lenovo IdeaPad Yoga 11S modelinde olacağını doğruladı. Ayrıca The Verge sitesi Microsoft’un bu ay sonunda yurt dışında satışa sunacağı Windows 8 yüklü Surface Pro tablette de bu işlemcinin bulunacağını tahmin ediyor.

İlgili >>The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER