Manşetler

Intel’den 5G destekli iPhone’ları ilgilendiren açıklama

5g iphone

5G’ye geçiş yavaş yavaş etkilerini hissettirmeye başlıyor. Ancak Apple şu an için bu yeni nesil mobil iletişim teknolojisi konusunda beklemede gibi görünüyor. Geçen yıllarda 4G için benzer bir stratejiyi uygulamış olan Apple’ın, 5G şenliğine katılmadan önce bu teknolojinin kapsama alanının olgunlaşmasını beklediğini görüyoruz. 2019 yılı içinde çeşitli 5G destekli Android cihazlarının piyasaya çıkmasını bekliyoruz, ancak iPhone sevenlerin bu teknoloji için biraz daha sabretmeleri gerekecek. Bunun süresinin ne olacağı ise bilinmeyenler arasında yer alıyor.

Genel kanı 5G destekli iPhone’ların 2020’de piyasaya çıkacağı yönünde olsa da, çeşitli analistlerin paylaştığı son yatırımcı notları, Apple’ın baş 5G modem tedarikçisi olacak Intel’in Apple’ın ihtiyaç duyacağı ölçekte modem üretimi gerçekleştiremeyeceğini işaret etmişti. Apple’ın Qualcomm ile arasının mahkemeler ve telif ücretleri nedeniyle iyi olmaması, bu ikili arasında bir 5G anlaşmasının imzalanması ihtimalini epey düşürüyor.

Fast Company, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberde, Intel’in yaşadığı teknik zorluklara değinmişti. Yonga devi 2020 iPhone’ların 5G modemlerinin tek tedarikçisi olacaktı. Ancak konuyla yakından ilgili bir kaynağa göre, XMM 8160 5G modeminin geliştirilmesi için hedeflenen süre kaçırılıyordu. Intel’in Eylül 2020’deki iPhone lansmanına bu modemleri yüksek kapasitelerde yetiştirebilmesi için Apple’a örnek parçaları bu yazın başlarında iletmesinin ve 2020’nin başlarında da bitmiş modem tasarımını teslim etmesinin gerekli olduğu da yazılmıştı.

Intel, 5G modem üretimiyle ilgili olarak dile getirilen dedikoduları yalanlamakta gecikmedi. Şirket açıklamasında Apple’dan bahsetmedi, ancak 5G modemlerin iş ortaklarına teslimiyle kastedilen şirketlerden birinin de Apple olduğu biliniyor.

Intel, Fast Company’ye gönderdiği açıklamada, “Kasım 2018’de belirttiğimiz gibi, Intel XMM 8160 5G modlu modemi ile 2020’de çıkacak müşteri cihazlarını desteklemeyi planlıyor.” ifadesini kullandı.

2020’de 5G telefonu çıkarmamak Apple’ın pazar stratejisi için önemli bir kayıp olurdu. Bu açıklamayla birlikte Apple’ın 5G iPhone modellerini en erken 2021 yılında çıkaracağına dair haberler de boşa çıkmış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER