Teknoloji

Intel’den 8086K’nın özel yıl dönümü versiyonu

intel core i7-8086k anniversary edition
intel core i7-8086k anniversary edition
Görsel: Engadget

Intel 18 Haziran’da 50. yıl dönümünü kutlayacak. Şirket bu önemli dönüm noktasını Computex 2018’de, özel bir işlemcinin duyurusunu yaparak gerçekleştirdi. Core i7-8086K CPU’nun özel bir versiyonu, boost modunda 5 GHz frekansa ulaşabiliyor.

Temelde mevcut Core i7 serisinin daha da güçlendirilmiş bir üyesi olan bu işlemci, 5 GHz hızında çalışan ve hız aşırtma gerektirmeyen işlemcisiyle oyuncuların epey ilgisini çekecektir. Tamir işleriyle uğraşmaktan çekinmeyenler için de bunun kilitli olmadığını belirtelim. Yani hız aşırtma için de potansiyeli bulunuyor. Bu arada Intel, web sitesinde 8086 yongalarını dağıttığı bir çekiliş de gerçekleştirecek.

Öte yandan şirket, “Amber Lake” Y serisi ve “Whiskey Lake” U serisi cihazlarla mobil tarafa yeni seçenekler ekliyor. Bunların önceki modellere göre çift haneli iyileştirmeler sağladığı belirtiliyor. Ayrıca yeni bir X serisi ve gelecek nesil S serisi yongalar da yılın ilerleyen aylarında masaüstü sistemlere gelecek. Ne yazık ki, bunlar hakkında henüz fazla detay bulunmuyor.

Core i7-8086K 7 Haziran’dan itibaren, Intel’in ilk 8086 işlemcisinin çıkışının 40. yıl dönümünde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER