Teknoloji

Intel Coffee Lake Sekizinci Nesil işlemcileri 21 Ağustosta tanıtılıyor, canlı yayında izleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel coffee lakeIntel Coffee Lake olarak adlandırılan gelecek nesil masaüstü ve dizüstü bilgisayar yongaset ailesinin tanıtımını 21 Ağustos tarihinde gerçekleştirecek. Etkinlik Türkiye saatiyle akşamüstü 6’da gerçekleştirilecek ve internet üzerinden de canlı yayınlanacak.

Sekizinci nesil Intel Core işlemci ailesinin tanıtımı Intel’in İstemci Bilişim Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Gregory Bryant’in ev sahipliğinde düzenlenecek bir etkinlikle gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte yongasetlerin duyurulması ve bunların ne gibi alanlarda yardımcı olacağının açıklanması bekleniyor. Yeni alanlar arasında sarmalayıcı deneyimler de, diğer bir deyişle sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ya da karma gerçeklik de bulunacak.

Ayrıca bu etkinlikte 8’inci nesil işlemci birimlerini barındıran bazı sistem tasarımlarının da gösterilmesi bekleniyor. Intel, bu yeni tasarımların bazılarının yıl sonuna doğru çıkacağının onayını daha şimdiden verdi.

Intel Sekizinci Nesil Coffee Lake işlemci ailesi lansmanı nasıl izlenir?

21 Ağustos tarihinde düzenlenecek etkinliğin canlı yayın bağlantısına ve penceresinde Teknoblog’da yer vermeyi planlıyoruz.

Bunun dışında Intel’in Facebook sayfası üzerinden de canlı yayını izlemeniz mümkün olacaktır. Bu arada Intel basın odası da canlı yayın bağlantısını verecektir.

Yenilenmiş Kaby Lake tabanlı işlemciler neler yapacak?

Intel, 8. nesil işlemci ailesinin ilk üyeleri olacak OEM yongaları hakkındaki bazı bilgileri yayınladığı bir blog yazısıyla paylaştı. Her ne kadar bu yeni işlemciler beklenen Coffee Lake mimarisi yerine Kaby Lake mimarisini desteklese de, çoğu uygulamada performans açısından önemli artılar sunacak.

Intel’in pratikte gerçekleştirdiği çeşitli performans testleri sonucunda elde ettiği verileri ve sonuçları şirketin blog yazısında bulabilirsiniz.

Coffee Lake işlemcilerin ise daha sonra duyurulması bekleniyor. Coffee Lake olarak adlandırılan gelecek nesil işlemcilerin neler yapabileceği konusunda şu an için fazla detay bulunmuyor. Ancak sunumlardan bir tanesinin bir VR şirketi tarafından gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bu durumda sanal gerçekliğin Coffee Lake’in ilgi alanları arasında bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Intel daha önce yeni nesil işlemcinin en son nesil olan Kaby Lake’den yüzde 15 ile yüzde 30 arasında daha hızlı olacağını söylemişti.

İLGİLİ HABERLER