Teknoloji

Intel çip pazarındaki liderliğini sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Piyasa araştırmaları yapan IHS’nin verilerine göre, Intel 2011 yılında yarı iletken sektöründe son 10 yıldaki en yüksek pazar payına erişerek liderliğini sürdürdü. Şirketin 2010 yılında % 13.1 olan pazar payı 2011 yılında % 15.6’ya yükseldi. Bu, Intel adına 2001’den bu yana kaydedilen en yüksek oran.

IHS’in araştırmasına göre bu sonuçlarda Intel’in 2011 yılındaki başarılı dördüncü çeyrek ve tüm yıl rakamları önemli rol oynadı. Şirketin gelirlerindeki artış ise % 20.6 oranında oldu. Intel’in gelirlerindeki bu artış, en yakın rakibi olan Samsung’un artışına oranla çok daha yüksek. 2011 yılında Samsung % 9.2 oranındaki pazar payını korudu ancak şirketin gelirlerindeki artış % 0.6’da kaldı. Pazar ortalamasının % 1.3 olduğu düşünülünce, Samsung’un durumu daha net ortaya çıkıyor.

Intel pazardaki liderliğin farkı açarak sürdürürken, en çarpıcı büyüme ise Qualcomm tarafından gerçekleştirildi. Şirketin gelirleri % 41.6 oranında artarken, pazar payı da % 3.3 oldu. Şirketin bu başarısındaki en önemli faktör olarak ise mobil sektöründeki agresif stratejisi gösteriliyor. Snapdragon ve yeni iPad’lerde de kullanılan LTE çip setleri Qualcomm’un başarılı ürünleri olarak göze çarpıyor.

İlgili – IHS

İLGİLİ HABERLER