Teknoloji

Intel’den Çinli yonga üreticilerine 1.5 milyar dolarlık yatırım

intel çip
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-logo-080714

İşlemci denince dünyada pek çok kişinin aklına gelen ilk şirket olan Intel, mobil cihazlar söz konusu olduğu zaman zirveyi yakalamaya çalışan oyuncu imajı çiziyor. Qualcomm’un bu alandaki hakimiyetini kırmak isteyen şirket, amacına ulaşmak için büyük paralar harcamaktan kaçınmıyor.

Çin’in en büyük iki mobil işlemci üreticisi Spreadtrum Communications ve RDA Microelectrics’in yüzde 20 hissesi için 1,5 milyar dolar ödeyen Intel, bu alandaki en önemli yatırımlardan birinin altına imza attı. Bu anlaşma çerçevesinde Spreadtrum Intel tabanlı işlemci üretimine ve satışına başlayacak. Bu işlemcilerin kullanıldığı cihazlar ise önümüzdeki yılın ortasından itibaren piyasada olacak.

Intel bu yatırım sayesinde mobil pazarında kendisinden daha iyi konumda olan rakipleriyle mücadeleye başlamak için kendisine gerekli gücü sağlarken, aynı zamanda dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de somut biçimde varlık göstermiş olacak. Bu da şirketin giderek büyüyen Android pazarındaki yerini genişletmesi şansını doğuruyor Spreadtrum aynı zamanda Mozilla’nın uygun fiyatlı Firefox OS telefonları için işlemci sağlamasıyla tanınıyor.

İLGİLİ HABERLER