Teknoloji

Intel çift çekirdekli Sandy Bridge işlemcilerin dağıtımına 20 Şubatta başlıyor

Intel çift çekirdekli Sandy Bridge dizüstü bilgisayar yongalarını 20 Şubat 2011 tarihinden itibaren üreticilere dağıtmaya başlamayı planlıyor. Dağıtıma sunulan ilk Sandy Bridge işlemcileri dört çekirdekli yongalardan ibaretti ve yüksek profilli dizüstü bilgisayarları hedefliyordu. Çift çekirdekli yongaların ise orta seviye kullanıcılara özel dizüstü bilgisayarlarda veya ultrataşınabilir bilgisayarlarda karşımıza çıkması bekleniyor.

Çift çekirdekli yongaların güncelleme zamanı gelen MacBook Pro serisinde yer alabileceği konuşuluyor. Sandy Bridge işlemciler önemli derecede arttırılan entegre grafik performansı ve daha iyi performans / güç oranlarıyla tercih edilen işlemci ailesi arasında yer alıyor.

İlk çıkan Sandy Bridge işlemcilerin kontrolörlerinde rastlanan tasarım hatasının yeni yongaların üretimini ve bulunabilirliğini nasıl etkileyeceği ise geride kalan bir soru olarak kalmaya devam ediyor. Aslında bu sorun doğrudan işlemcileri ilgilendirmiyor, yongasetlerdeki SATA II konnektörleriyle bağlantılı. Diğer üreticiler gibi Apple da işlemciyi bilgisayarın geri kalan parçalarına bağlamak için Intel’in yongasetlerini kullanıyor.

Intel hatası giderilmiş yongasetlerin şubat ayı ortalarından itibaren dağıtıma sunulacağını duyurmuştu.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER