Manşetler

Intel CEO’su Paul Otellini’den Nokia-Microsoft işbirliğiyle ilgili zıt açıklamalar

Nokia ve Microsoft’un açıkladığı Windows Phone işbirliğinin ardından çeşitli çevrelerden bu anlaşmayla ilgili yorumlar geliyor. Bunlardan bir kısmı Nokia’nın Microsoft ile anlaşmakla doğru bir karar verdiğini söylerken bir kısmı da Nokia’nın Google ile işbirliğine gidip Android’e odaklanmasının daha yerinde bir karar olabileceğini iddia ediyor.

Intel’in CEO’su Paul Otellini de ikinci grupta yer alanlardan gibi görünüyor. Reuters’in haberine göre yonga devi yöneticisi, Stephen Elop’un Windows Phone’u Nokia’nın akıllı telefon işinin geleceği olarak seçmesiyle ilgili olarak aşağıdaki yorumda bulundu:

“Onun verdiği kararı vermezdim, onun yerinde olsaydım, büyük ihtimalle Android’e giderdim. MeeGo en iyi strateji olabilirdi, ancak o buna katlanamayacağı kararını verdi.”

Aslına bakarsanız, Otellini bundan birkaç gün önce tam tersi bir açıklamada bulunmuş ve kendisinin de Elop’un yerinde olsa aynı ya da benzer bir hamlede bulunabileceğini söyleminde bulunmuştu. Bu arada Otellini, Intel’in MeeGo için başka bir ortak bulacağı konusunda kendinden emin. Operatörlerinin üçüncü bir ekosistem istediklerini ve istedikleri bu ekosistemin açık bir karaktere sahip olmasını istediklerini söyleyen Otellini, bunun da kendileri için bir motivasyon teşkil ettiğini söyledi.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER