EğlenceManşetler

Intel CEO’su Google TV’nin bu ay faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi

Intel’in CEO’su Paul Otellini Wall Street Journal’a verdiği röportajda şirketinin Google TV’ye ve Apple TV’ye bakışı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Otellini’nin en önemli açıklaması ise Google TV uyumlu donanımların bu aydan itibaren ABD’de satışa çıkacak olması. Ancak Intel CEO’su çıkacak olan cihazların Sony’den mi, Logitech’ten mi, yoksa ikisinden de mi geleceği hakkında ipucu vermekten kaçındı.

Otellini’ye göre Intel’in başarısı doğru iş için doğru yongayı seçmekte yatıyor. Ayrıca şirket yazılım tarafını da boş bırakmıyor. Google TV’nin kodunun yüzde 50’sinden Intel’in sorumlu olduğunu Otellini’nin sözlerinden anlıyoruz. Apple’ın daha da basitleştirilmiş TV cihazıyla ilgili görüşleri sorulduğunda ise her iki TV platformunun farklı yaklaşımlarla farklı kitlelere hitap ettiğini belirtiyor. Anne Apple TV tarzı bir platformdan hoşlanırken oğlu ise Google TV üzerindeki Facebook’ta takılmayı tercih edebilir.

Paul Otellini Intel’in 7.68 milyar dolarlık McAfee satın almasıyla ilgili olarak da yorumda bulundu. McAfee’yi değerli bir bileşen olarak nitelendiren Intel CEO’su en iyi güvenlik çözümünün yazılım ve donanımın kombinasyonuna bağlı olduğunu vurguluyor. Intel’in PC’nin ötesinde nasıl rekabet edeceği herkes tarafından merak ediliyor. İster TV ister tablet olsun, Intel’in başındaki isim şirketinin endüstri ortaklarıyla birlikte her iki alanda da Apple’ın arayı açmasına izin vermeyeceği konusunda güven taşıyor.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER