Teknoloji

Intel Cedar Trail platformu Windows 7 sertifikasını alamadığı için gecikecek

Intel bir süredir netbook’lar için gelecek nesil platform üzerinde çalışıyor. Cedar Trail kod adıyla anılan bu platformun fan barındırmayan ve daha ince profilde netbook’lara kapı açması bekleniyor. Söz konusu platformun eylül ayında çıkması bekleniyordu, ancak işler biraz şekil değiştirmişe benziyor.

Intel’in Cedar Trail platformunda bir güçlüğe takıldığı ve çıkışı eylülden kasıma atmak zorunda kaldığı söyleniyor. Söz konusu gecikmenin grafik sürücüsüyle ilgili problemlerin Windows 7 sertifika gereksinimlerini karşılama konusunda eksikliğe neden olması nedeniyle yaşanacağı tahmin ediliyor. Cedar Trail işlemcileri 32 nm üretim sürecine bağlı kalınarak geliştiriliyor. Aynı zamanda bu platform 32nm teknolojisini kullanan ilk netbook platformu olacak.

Cedar Trail birleştirilmiş bir mimari platform. Yani, işlemci çekirdekleri ve GPU aynı levha üzerinde yer alıyor. Cedar Trail grafik işlemci biriminin DirectX 10.1 desteğine sahip olması ve HD içerik için yeterli donanım kodlama yeteneğiyle gelmesi bekleniyor. Medya kodlama sırasında platform bir sorun yaşamış olabilir. Sürücüleri yeniden sertifika onayına sunmak da biraz zaman alıyor, bu da takvimin en az bir ay gecikeceği anlamına geliyor.

İlgili – Physorg

İLGİLİ HABERLER