Teknoloji

Intel bir dizi giyilebilir teknolojik ürün konsept tasarımını sergiliyor

CES 2014’te giyilebilir teknolojik ürünlere büyük bir ilgi gösteriliyor. Bu ilginin önemli bir kısmı akıllı saat veya akıllı gözlük gibi aksesuarlara yönelik olsa da, Intel’in daha basit uygulamalara odaklanan çözümleri de dikkatlerden kaçmıyor. Şirketin giyilebilir teknolojiler konusundaki vizyonunda geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan Quark yonga önemli bir rol oynuyor. Boyut olarak son derece küçük olan ve az enerji tüketen bu yonga sayesinde Intel oldukça farklı giyilebilir teknolojik ürün tasarımlarına imza atıyor.

intel-kulaklik-tasarim-080114

Söz konusu ürünler arasında çekicilik konusunda ilk sırayı SD kart boyutlarındaki kompakt bilgisayar Edison alsa da, Intel’in tanıttığı ürünler Edison ile sınırlı kalmıyor. Şirketin ses aksesuarları için gerçekleştirdiği referansı ürün tasarımları da giyilebilir teknolojiler şemsiyesi altına giriyor. Örneğin Intel’in akıllı kulaklığı sadece stereo müzik deneyimi yaşatmakla yetinmiyor, aynı zamanda kalp atış hızı ve nabız gibi değerleri de kontrol ediyor. Bu verilerin bir egzersiz uygulamasına gönderilip diğer ilgili verilerle harmanlanmasıyla birlikte kullanıcılar için en uygun egzersiz şeması ve egzersiz müziğinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Intel’in geliştirdiği bir diğer giyilebilir aksesuar olan ve Bluetooth kulaklıkları andıran cihaz ise kişisel asistan teknolojileriyle entegre olarak eller serbest yürütülen işlemleri bir adım öteye taşıyor. Bu cihaz manyetik rezonans teknolojisinin kullanıldığı akıllı kablosuz şarj kasesi aracılığıyla şarj edilebiliyor. Bu kablosuz şarj çözümünden diğer cihazların da faydalanması amaçlanıyor. Bu konsept tasarımların gerçek birer ürüne dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER