Eğlence

Intel beklenen Internet TV planını bu yıl hayata geçirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel Media’nın genel müdürü Erik Huggers, AllThingsD tarafından düzenlenen D: Dive into Media etkinliğinde yaptığı konuşmada Intel’in Internet TV planlarını doğruladı. Huggers, şirketin bu planları gerçekleştirirken güzel bir endüstriyel tasarıma sahip bir set üstü kutu kullanacağını da belirtti. Yeni servisin tam teşekküllü olacağını söyleyen Intel yöneticisi, Internet TV projesi kapsamında kullanıcılara canlı TV izleme, kaçırılanları izleme, seç-izle içerikler ve uygulamalar sunacaklarını dile getirdi. Intel’in bu servis kapsamında kullanıcıların evine sokacağı set üstü kutunun en ilginç özelliğiyse bir kamera barındırması. Kullanıcıların dilerlerse kapatabilecekleri bu kamera TV izlerken onları izleyecek. İlk etapta ABD’de devreye girecek serviste kamera sayesinde kullanıcıların programları eş zamanlı izleyebileceği ve böylelikle gerçek bir sosyal deneyim yaşayabilecekleri ifade edildi.

intel-logo

Huggers servisin adını vermezken, bu yıl içinde aktif hale geleceğini belirtti. Konuşması sonrasında CNET’e bir demeç veren Intel yöneticisi, yeni serviste Intel adının kullanılmayacağını dile getirdi. Huggers bunun nedeni olarak Intel denince pek çok kişinin aklına şirketin sloganı olan ”içinde” kelimesinin gelmesini gösterdi. Huggers aynı açıklamada servisin bir süre sonra akıllı telefonlara da geleceğini, düzenli olarak güncelleneceğini ve şirketin üst düzey yöneticilerinin evlerinde servisi test etmeye başladıklarını ifade etti. Adamakıllı bir televizyon deneyimi yaşatmak için tüm endüstriyle birlikte kafa yorduklarını söyleyen Huggers, set üstü kutu üretmenin içerik anlaşması yapmaya kıyasla çok daha kolay olduğunun altını çizdi.

Intel’in bu serviste isteğe bağlı kanallar ya da belli kategorilerde kanal grupları sunup sunmayacağına dair sorular üzerine Huggers, tüketicilerin ”seçim, kontrol ve uygunluk” aradığını belirtti. Intel yöneticisi kanal gruplarının bir değeri olduğuna inandığını söylerken, sektörün henüz isteğe bağlı kanallara hazır olmadığını ve şirket olarak bu kanal gruplarında doğru olanı yapmaya çalışacaklarını ifade etti. Pazarın gelişime oldukça müsait olduğuna inandığını belirten Huggers, Intel’in başka özelliklerle de bu servisin kullanıcılarını mutlu edeceğinin ipucunu verdi. Huggers’ın ”Intel’in yaşatmayı hedeflediği deneyimi şu anda sunan başka bir şirket yok.” sözleri şirketin iddiasını net bir biçimde ortaya koyuyor.

Intel’in serviste H.264 yerine HEVC video kodlayıcısı kullanacağını söyleyen Huggers, böylelikle videoların çok daha kaliteli hale geleceğini ifade etti. Intel’in neden bu işe girdiğine dair sorular da Huggers tarafından yanıtsız bırakılmadı. Şirketinin müşterilerle doğrudan bağlantı kurmaya çok önem verdiğini söyleyen Intel yöneticisi, şirket içinde bu projeye desteğin çok büyük olduğunu belirtti.

İlgili >> The Verge, CNET

 

İLGİLİ HABERLER