Teknoloji

Intel’in yeni Atom işlemcileri ucuz telefonlardan üst sınıf tabletlere kadar geniş bir ürün skalasını kapsayacak

intel-atom-x3-020315

Intel kendisini mobil dünyaya uydurma konusunda yavaş kalsa da, en yeni Atom işlemci ailesiyle Qualcomm’u yakalaması muhtemel gözüküyor. MWC 2015’te Atom X3, X5 ve X7 işlemcilerini duyuran Intel, kendisine hem uygun fiyatlı hem de üst sınıf cihazlarda yer açacak bir işlemci kadrosuna sahip oldu.

X3 işlemcisiyle 75 dolar ve altındaki cihazları hedefleyen Intel, X5 ve X7 ile 119 dolar ve üstü fiyatlara sahip cihazlarda kendisine yer bulmayı planlıyor. X3, Intel’in yonga üzeri sisteme modem entegre etmeyi başardığı ilk ürünü olması açısından önem taşıyor. Android işletim sistemli cihaz pazarında kendisine yer bulmakta zorlanan şirket, yeni işlemcileriyle Qualcomm’un sumadığı bir şey olan tam Windows desteğini sunuyor.

intel-atom-x5-x7-020315

Intel’in 64-bit mimarisine uygun olarak hazırlanan yeni Atom işlemcilerinden X5 ve X7, şirketin ilk 14 nm. mobil işlemcileri olma özelliğini de taşıyor. Böylelikle X5 ve X7’nin fazla güç sarfiyatına yol açmadan yüksek performans sağlamaları mümkün hâle geliyor. Intel, X7’nin GFXBench testlerinde Atom Z3795’e kıyasla iki kat daha hızlı bir performans gösterdiğinin altını çizmeyi ihmal etmedi.

Intel’den yapılan açıklamada X3’ün Asus, Foxconn ve Pegatron; X5 ve X7’nin ise Dell, HP, Lenovo, Acer, Toshiba ve yine Asus tarafından kullanılacağı belirtildi. Şirket yeni işlemcilerinin çıkışı konusunda bilgi vermese de, Intel Atom X3, X5 ve X7 işlemci barındıran cihazların önümüzdeki aylarda raflardaki yerlerini almaları bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER