Teknoloji

Intel Atom tabanlı Mac mini Mart ayında çıkabilir

apple-mac-mini-290-x-193Tom’s Hardware sitesinin verdiği habere göre beklenen yeni Mac mini serisi Mart ayında karşımıza çıkabilir. Üstelik bu yeni mini’ler Intel’in çift çekirdekli 1.6 GHz Atom 330 işlemci barındıran yeni NVIDIA platformu Ion tabanlı olabilir. Ion platformu geçen ayın ortalarında tanıtılmıştı. Bu platform mevcut MacBook ve MacBook Pro modellerinde bulunan entegre GeForce 9400M kartını da destekliyor.

Yine aynı sitenin verdiği bilgiye göre yeni Mac mini’nin 3 Mart’ta başlayacak ve Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek olan CeBIT fuarına yetişecek. Herhangi bir fiyat bilgisi verilmiyor, ancak Tom’s Hardware yeni Mac mini’nin mevcut modeller gibi 500-700 $ arasında fiyatlandırılacağını tahmin ediyor. Ayrıca Ion platformunun kullanılmasıyla zaten küçük olan Mac mini’lerin daha da küçülebileceği söyleniyor.

OS X konfigurasyon dosyalarında geçtiğimiz ay ortaya çıkan bir ipucu nedeniyle gelecek olan Mac mini ve iMac güncellemelerinde NVIDIA yongasetlerinin kullanılacağı düşünülmeye başlanmıştı. Ancak  Apple’ın dizüstü bilgisayarlarında ve mevcut Mac mini’de kullanılan daha büyük Core 2 işlemcileri yerine daha düşük güç tüketimli Atom işlemcilerini kullanmayı planladığını ilk kez duyuyoruz.

İlgili – Tom’s Hardware

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER