Teknoloji

Intel COVID-19 aşısı olmayan çalışanlarını ücretsiz izne çıkaracak

intel arm

Intel, hâlihazırda COVID-19 aşısı olmayan çalışanlarına aşı olmaları veya bir muafiyet belgesi sunmaları için 4 Ocak 2022’ye kadar süre verdi. Bu tarihe kadar şirketin koşullarından birini yerine getirmeyen aşısız çalışanlar, ücretsiz izne çıkarılacak.

Söz konusu yazının 7 Aralık tarihinde Intel’in insan kaynakları müdürü Christy Pambianchi’nin imzasıyla çalışanlara gönderildiği belirtildi. Şirket evden çalışan personelinden bile bu koşulları yerine getirmesini istiyor. Aşı olmayanların her hafta test yaptırması da zorunluluklar arasında bulunuyor.

Pambianchi, Intel’in tıbbi ve dini muafiyetleri 15 Mart 2022’ye kadar inceleyeceğini belirtti. Şirket çalışanlarına COVID-19 aşısı olmaları için 4 Ocak 2022’ye kadar süre verdiğini daha önce duyurmuştu. Ancak bu tarihin ardından uygulanacak yaptırımlar konusunda bilgi verilmemişti.

Muafiyet belgesi kabul edilmeyen çalışanlar, 4 Nisan’dan itibaren üç ay süreyle yıllık izne çıkarılacak. Çalışanların sözleşmesi feshedilmeyecek. Pambianchi, Intel’in ücretsiz izindeki çalışanlarına sağlık sigortası sunmaya devam edeceğini belirtti.

Intel’in aşı kararı, ABD Başkanı Joe Biden’ın 100’den fazla çalışanı bulunan şirketlere getirdiği aşı zorunluluğu örtüşüyor. Ancak federal mahkemeler hâlâ bu zorunluluğun anayasaya uygun olup olmadığını değerlendiriyor. Intel tarafından The Oregoninan gazetesine yapılan açıklamada, yasal sürecin de yakından takip edildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER