Teknoloji

Intel Arrandale yongalarındaki arz sıkıntısı yüksek fiyatlara ve ürün gecikmelerine yol açabilir

Apple’ın 13 inç’lik MacBook Pro serisini neden Core 2010 işlemcilerle güncellemediği kafalarda soru işareti yaratmıştı. Yahoo! News sitesi Intel’in geçen Ocak ayında lansmanını yaptığı makul fiyatlı Core i3 ve Core i5 işlemcilerinde yaşanan arz sıkıntısıyla ilgili bir haber yayınladı. Söz konusu arz sıkıntısı yonga alıcılarının sözleşme fiyatının yüzde 20 daha üstünden fiyat teklifi yapmalarına sebep olmuş.

ABD’li yonga dağıtıcısı Converge’in yaptığı bu açıklama Apple’ın 13 inç’lik MacBook Pro’larla ilgili kararını açıklayabilir. Araştırma firmalarında CLSA Asia-Pacific Markets’in öngörülerine göre ise, arz sıkıntısı bilgisayar üreticilerinin ürünlerinin lansmanını yapmasını üç aya kadar geciktirebilir. Intel ise bu spekülasyonlarla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, dizüstü bilgisayar platformları için gelen yüksek talepten memnun olduklarını belirtiyor.

Intel’in memnun olması normal, çünkü yükselen fiyatlar şirketin kasasına daha fazla para girmesine vesile olacaktır. Daha da önemlisi, Intel’in son çeyreğe ait mâli rakamlarını açıkladığı konferans görüşmesinde hem CEO Paul Otellini hem de CFO Stacy Smith 32 nm’lik ürünlere gelen yüksek talep karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiler. Smith, 32 nm yongaların üretiminin şirket tarihinde en hızlı tırmanış gösteren süreç olduğunu belirtti. Intel’in arzı sınırlı tutması şirketin bilerek izlediği bir strateji olabilir mi?

İlgili – Yahoo News

İLGİLİ HABERLER