Manşetler

Intel Arc masaüstü GPU’ları için çıkış tarihi bilgisi ve diğer duyurular

intel arc alchemist gpu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel, ayrık grafik işlemci arenasına uzun zamandır beklenen girişine dair zaman çizelgesi hakkında bir güncelleme yaptı. Dizüstü bilgisayarlara özel Arc GPU’lar, çok yakında, 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. Bunlar, Intel’in CES 2022’de duyurusunu yaptığı yeni 12. Nesil Alder Lake H’sine sahip makinelerde gelecek. Arc masaüstü GPU’ları için biraz daha beklemek gerekecek. Intel, bunların 2022 ikinci çeyreğine kadar gelmeyeceklerini, iş istasyonu grafik kartlarının ise üçüncü çeyrekten önce çıkmayacağını söylüyor.

Intel, Arc GPU’ları için müşterilerin her zaman erişilebilir, düşük gecikmeli bilgi işlem deneyimi elde etmeleri amacıyla, Intel’in grafik kartlarına akış erişimi sağlayacak olan Project Endgame adlı yeni ve yakında çıkacak hizmetini sessizce duyurdu. Buradaki işleyiş tam olarak net değil, ancak Intel, müşterilerin bulutta GPU’ları veya hatta Nvidia’nın GeForce Now aboneliği gibi, tam teşekküllü bir oyun kiralama ve yayın hizmetine imkan verecek gibi görünüyor.

Project Endgame hakkında, müşterilere ne tür bir GPU erişimi sağlayacağı, ne kadara mal olacağı veya oyun odaklı bir ürün olup olmayacağı gibi unsurlar da dahil olmak üzere henüz neredeyse hiçbir ayrıntı yok. Ancak Intel, hizmetin bu yılın ilerleyen zamanlarında geleceğini söylüyor. Bu yüzden muhtemelen daha fazlasını yakında öğreneceğiz. Intel’in bir tür bulut akış hizmeti planlıyor olması, şirketin ayrık GPU’larına olan güveninin en son işaretidir.

Ek olarak Intel, kod adı “Celestial” olan üçüncü nesil Arc GPU’ları üzerinde mimari çalışmalara başladığını duyurdu. Alchemist, bu yıl piyasaya sürülecek olan birinci nesil GPU’lardır, ikinci nesil donanım olan “Battlemage” ise halihazırda yapım aşamasında bulunuyor. Üçüncü nesil Celestial GPU’ların ultra meraklı segmente hitap edecek bir ürün sunacağı söyleniyor. Bu, Intel’in Nvidia’nın amiral gemisi 3090 Ti ve AMD’nin RX 6900 XT’si gibi grafik kartlarına rakip olmayaca odaklanabileceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, beklentileri çok fazla yükseltmemekte fayda var. Sonuçta, Intel henüz birinci nesil GPU’larını piyasaya sürmedi ve muhtemelen üçüncü nesil grafik kartlarının pazara hazır olması biraz daha fazla zaman alacaktır.

İLGİLİ HABERLER